Wzc De Olijfboom

 • De Olijfboom

Woonzorgcentrum De Olijfboom

Ons Integro-huis, wzc De Olijfboom, telt drie verdiepingen en heeft momenteel 78 kamers waarvan 22 kamers een oppervlakte van 18m² bevatten en 52 kamers een oppervlakte van 21m² bevatten. Verder beschikken we ook nog over 4 koppelkamers.  We kunnen dus 82 bewoners huisvesten. Indien jij nood hebt aan extra zorgen, dan kan je ook in wzc De Olijfboom terecht. Wij beschikken immers over een aantal kamers die geschikt zijn voor RVT-bewoners die een intensieve verzorging nodig hebben. Het merendeel van onze kamers voldoet daarom aan strengere normen. Daarnaast zijn ook personen met dementie meer dan welkom in De Olijfboom. Onze Zorgtoppers nemen ze graag op binnen de leefgroep!

We beschikken over alle voorzieningen die vandaag nodig zijn in een woonzorgcentrum. Eenpersoonskamers hebben een gemiddelde grootte van 21m2. Iedere kamer (met uitzondering van 7 kamers) in ons woonzorgcentrum is uitgerust met:

 • een bed mét matras
 • een hang- en legkast
 • een sanitaire ruimte met lavabo, toilet, opbergkastje en beloproepsysteem

Per verdieping is er ook een badkamer voorzien waar de bewoners zich kunnen douchen of een bad kunnen nemen.

Bovendien richt jij je eigen kamer huiselijk en gezellig in! Dat kan door je vertrouwde meubilair en de spulletjes waaraan je gehecht bent gewoon mee te nemen naar jouw nieuwe thuis. Wil jij ’s morgens een tasje koffie drinken dat net zo lekker smaakt als thuis? Vergeet dan zeker jouw koffiezet niet mee te nemen! Verder is er op jouw kamer ook plaats voor je eigen koelkast en microgolfoven. Ook wij voorzien in iedere kamer een aantal praktische zaken zoals een telefoon, een kabelaansluiting en een oproepsysteem. Wij kijken er alvast naar uit om samen met jou je nieuwe stek te ontdekken en in te richten. Samen maken we er iets moois van!

Prijzen

(geldig vanaf  15/05/2024)

 • Eenpersoonskamer 18m²: € 65,91 per dag
 • Eenpersoonskamer 21m²: € 67,79 per dag
 • Koppelkamer:                   € 45,92 per persoon/per dag

De prijzen kunnen jaarlijks aangepast worden aan de index van de gezondheidsindex, mits goedkeuring van het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid.

In de infobrochure  vind je ook andere relevante info terug. Neem zeker een kijkje!

Het inschrijvingsformulier kan u reeds invullen indien u dat wenst.

Wil je meer weten over leven in het
De Olijfboom of zit je met een specifieke vraag?

 • Cathy

  Wat mag je verwachten van ons?

  De Olijfboom is gebaseerd op het evangelisch geloof en dat vind ik enorm belangrijk. Ik doe mijn job als animator ontzettend graag: ik ben graag met mensen bezig en hang graag de onnozelaar uit. Ik hou ervan om mensen écht te kunnen bereiken. Dan is mijn dag echt gemaakt.
  Cathy
  Animator & contactclown Desi
 • Lidia

  Wat mag je verwachten van ons?

  De bewoners staan hier centraal. Iedere Zorgtopper streeft naar het verlenen van warme zorg. We werken hier met zorg op maat en dat vind ik heel goed. Elke Zorgtopper heeft een groot hart voor de bewoners.
  Lidia
  Teamcoach van team 1
 • Esther

  Wat mag je verwachten van ons?

  Ik heb hier elke dag het gevoel dat ik thuiskom. De Olijfboom is een tweede thuis voor mij. Elke dag ziet er anders uit. Bovendien zijn de grootste troeven in dit woonzorgcentrum de warmte en de gezelligheid.
  Esther
  Ergotherapeute & kwaliteitscoördinator
 • Mia en Edgard

  Onze bewoners over het leven in het woonzorgcentrum

  We wonen hier samen in een mooie, grote kamer. We zijn heel blij dat de mensen die ons verzorgen heel lief zijn en alles voor ons doen. Ze slaan ook regelmatig een babbeltje met ons. We voelen ons hier echt thuis. We fleuren helemaal op van de verjaardagsfeestjes die hier georganiseerd worden. We vinden het fijn dat Georges liedjes van vroeger speelt met zijn accordeon en synthesizer.
  Mia en Edgard
  Bewoners
 • Rosette

  Onze bewoners over het leven in het woonzorgcentrum

  Er is hier altijd wat te doen. De Zorgtoppers zijn hier ook echt bezig met ons. Ik vind het leuk dat ze af en toe muziek maken en dat we dan kunnen meezingen. Ik hou er ook van om allemaal samen liedjes uit de oude tijd te zingen.
  Rosette
  Bewoonster
 • José

  Onze bewoners over het leven in het woonzorgcentrum

  Ik woon hier al acht jaar en ben hier altijd al graag geweest. De verpleegsters zijn allemaal goed en staan steeds klaar wanneer ik ze nodig heb.
  José
  Bewoonster

Ontdek onze laatste nieuwtjes!

089 32 34 00
phone