Geschiedenis van De Olijfboom

Wzc De Olijfboom kan terugblikken op een rijke geschiedenis. Het idee om een woonzorgcentrum op te zetten in Genk kwam van het bestuur van de vzw ‘Ons Kinderhuis’. Nadat alle vergunningen in orde waren, ging de bouw van wzc De Olijfboom van start. In 1995 waren we klaar om de eerste bewoners een warme, veilige thuis te geven in de kleurrijke omgeving, Genk. Sindsdien creëren we een rooskleurige toekomst voor ouderen die niet langer zelfstandig kunnen wonen.

Bij de start waren er 40 kamers en 10 serviceflats beschikbaar. In 2001 werden 8 serviceflats omgezet in rusthuiskamers (ROB-kamers). Zo hadden we sinds dat jaar in totaal 55 kamers en één polyvalente ruimte.

In 2005 besloot De Olijfboom dat er uitbreidingen nodig waren. Aan de achterzijde van het gebouw bouwden we nog een aantal kamers bij waardoor er nu plaats is voor 81 bewoners. 50 bedden werden erkend als RVT (rust- en verzorgingstehuis).

De naam 'De Olijfboom'

Voor de naam van ons woonzorgcentrum maakten we de vergelijking met een echte olijfboom. Hoe ouder een olijfboom wordt, hoe beter de vruchten zijn. Net die boodschap willen we overbrengen naar de bewoners en hun familie en vrienden. Ook ouderen hebben nog toekomstplannen en groeimogelijkheden. Zij kunnen hun talenten nog ten volle benutten. Die mogelijkheid geven we hen graag in ons woonzorgcentrum. Bij De Olijfboom kunnen zij hun leven nog steeds kleurrijk beleven!

089 32 34 00
phone